After yesterday’s downgrade release of the 06.15.00 baseband for iPhone 3 / 3GS, many users were stuck with the no signal error. So here we are bringing you a solution to fix this problem. After downgrading the baseband, you can unlock your iPhone 3/3GS, using ultrasn0w on a lower 05.13.04 baseband. The downgrade was implemented in the new redsn0w 09.14b1, and many users tried it.

No Signal after baseband downgrade

Many of them faced crashes while applying ultrasn0w and also No Signal error.Β There is a simple way to fix the No Signal error on iPhone 3/3GS and other crashes as advised by the iPhone Dev Team. They have advised to reinstall Mobile Substrate and ultrasn0w. Here is how to do it with the Cydia package manager.

Fix No Signal Issue On iPhone 3 / 3GS by reinstalling Mobile Substrate and Ultrasn0w

Step 1: Search for Mobile Substrate in Cydia. Start Cydia > Manage > Packages.

3GS baseband unlock No Signal
Reinstall Mobile Substrate

Step 2: After you find it, tap on and click Modify located at the top right corner.

Step 3: After clicking Modify, there will be Reinstall, Remove and Cancel. Choose Reinstall.

Step 4: Ok from here wake yourself up! Don’t tap Confirm, instead choose Continue Queuing. This is to be done because it allows you to perform more than one re-installation later.

Step 5: Reinstall Ultrasn0w and get rid of No Signal issue on iPhone 3/3GS. Go to Cydia > Manage > Packages and search for ultrasn0w.

baseband 05.13.04 No Signal
Install Latest Ultrasn0w from Cydia

Step 6: Once Ultrasn0w is found, tap Modify -> Reinstall -> Confirm and wait for the reinstallation to complete.

Step 7: After the reinstallation of Mobile Substrate and Ultrasn0w, the No Signal issue and other crashing after the downgrade process should be fixed.

Congrats! You have fixed No Signal error on iPhone 3/3GS. Now you can enjoy! Leave your thoughts on how it worked out for you.

  • Rocky MrBankroll

    it doesn’t wworrk on my 3gs

  • delbert

    doesn`t work on my 3G after many times trying the above fix?

  • postit

    It did not work for my 3GS under 5.0.1 – it did not downgrade the baseband and I have no signal now (the fix does not work). It seems the phone does not even see my sim card now. (It does not ask to unlock it)

  • Trev

    doesnt work for my setup / Still have No Service and Searching… I have a 3gs (OldBR) / 6.0.1 jailbroke with redsn0w, 6.15.00 reverted down to 05.13.04… samprefs running alongside and wildcard activated and working perfectly with itunes, ultrasn0w and mobile substrate re-installed over and over agiain… just no signal yet….

  • Crahd

    I performed the above steps but still have the “No Network” appearing. I have iphone 3gs, baseband 05.13.04 (downgrade from 06.15.00), ios 6. Only one notable thing, I can reboot without using redsnow or connecting to any computer.

  • Crahd

    oops, got it working now…

  • enzofield

    -at-Crahd I have the same problem. What have you done to fix the problem??

  • Alistair Spong

    Doesn’t work on my 3GS 5.1.1, 5.13.04

  • Tinian

    wow! thank you it works!

  • CR7

    tnx, it works for my iPhone 3gs 6.0.1 06.15.00 , TNXXX

  • Sid

    You saved me ^^, thx a lot

  • ton

    thanks for this worked for my 3gs 5.1.1 BB 05.13.04

  • Paolo

    tears of joy!!!!!!!! hahah thank you so much bro you saved my life,i owe you one

  • HENRY JOHN

    I HAVE DONE WITH ABOVE SUGGESTION ON NO SERVICE BUT STILL NOT GETTING THE SIGNAL

  • HENRY JOHN

    3gs is on ios 6.1 no service even after above suggession

  • Satman

    Fantastic. After days of nothing working this method did the trick. Thank you!!!

  • joshua jay

    same here it did not work for me i need a fix i need the unlock to use my 3gs

  • UnlockBoot

    Follow our guide, make sure you followed all steps.

  • UnlockBoot

    Enjoy your device and don’t forget to spread the world.

  • MrGreendollar

    Good day, nothing poluchaetsya.Set probyval not catch many times already

  • UnlockBoot

    uninstall ultrasn0w fixer and ultrasn0w 1.2.7, reboot, install ultrasn0w.

  • dev

    will this fix work on iPhone4 bb 1.59.00 “no service issue”?

  • dev

    i forgot to mention iOS6.1 , will it work? is it safe to update with preserved baseband?

  • panda

    i have iphone 4s, it doesnt work with my tmobile sim card. i have 6.1 and 3.1.01 firmware. what should i do? =(

  • Jean

    Unfortunately, it doesn’t work on iPhone 3GS with baseband 6.15.00 on iOS 6.1.

  • fuj

    thaank youuu sooo much. i loooove youuu! so this is how it feels when you win a lottery. hehe!

  • john

    it doesn’t work on iPhone 3GS with baseband 6.15.00 on iOS 6.1.

  • fuj

    it worked on my 3gs 6.1 bb 6.15.00. thank you so much. this is the simplest solution that really worked for me. I can’t thank you enough.

  • mr sandman

    Guysss…you all must know ultrasn0w 1.2.8 does not support iphone 3gs 06.15 ios 6.1 if your phone is NEW bootrom. Only support OLD bootrom!!!

  • Mohammed.Ghouse

    Thank you…….very much bro..u did it …All the people just do one thing when u are doing this process just uninstall repo.iparelhos and uninstall all ultrasnow fixer for 6.1..just see one thing that ur iphone3gs is in 6.15.00 baseband …

  • Moazzam Maqsood

    Dude you are a sweet heart :* loads of love for u πŸ™‚

  • Glenn Latonero

    Hi Mohammed. does it mean that i can use the steps above even if im in 6.15.00 baseband? thanks

  • Mohammed Ghouse

    Yes you can do it.just follow the steps carefully..its ok bro…

  • Mohammed.Ghouse

    hi john when u are following these steps u should uninstall ultrasnow fixers 6.XXX.after these u are done…

  • Mohammed.Ghouse

    when u are on 05.13.04 baseband iphone3gs oldBR just do one thing..1.go to cydia,go to manage,add source “repo.iparelhos.com”after adding source just install ultrasnow fixer for 6.0.1 .after that just install ultrasnow then u are done!!!!!!!

  • Omar

    Yes…. It works well. After two weeks of attempting other methods. Thank you very much.

  • kiran

    not support in old bootrom

  • glyn

    how’d you fix it? i have the same problem now..

  • dev

    can somebody please confirm me whether this worked on iPhone4 ios6.1 bb1.59.00 ?

  • Phil Good

    I confirm that this works!!! It’s a very long process but it does work for a updated 3GS on 6.1

    ***If you cant Activate phone after updating to 6.1, you’ll first need to do the following:

    – Hacktivate: with Redsnow 0.9.14b3 and “downgrade iPad Baseband like above,” which will allow you to activate your iphone with a Tethered Jailbreak, (go into General>About and check to see if iphone has baseband: 05.14.04) if not then jailbreak again and downgrade again.

    – Then restart Redsnow “must pick ISPW” and do a “Just Boot” then jailbreak until you get “Cydia” (you will have to this step if you cant get into Cydia, because it is tethered jailbreak),

    – in Cydia: install “Evasi0n 6.1 Untether” (once installed properly the iphone will be untethered and no longer need Redsn0w.)

    – in Cydia: install “Ultrasn0w”. You should do a “Complete Update” in Cydia when ever available. Enjoy! You have now unlocked your iPhone to use sim card.

  • Sygjam

    Finally. After days of jailbreaking and many wrong paths and restarts it has worked. Thanks

  • TheAudians

    Uninstalling the ultrasnow fixers then reboot worked like a chark on my 3GS 05.13.04!

  • TheAudians

    Sorry, I meant it worked like a charm*

  • CHIEF

    THANKS SO MUCH! IT WORKS

  • Morwenna

    what about for the new bootroms? I have:
    -Jailbroken custom IPSW from sn0wbreeze 6.1, BB 5.13.04 (by doing iTunes restore)
    upgraded from:
    -custom IPSW 4.1 (to preserve baseband)

    -followed the instructions above to the letter, reinstalled (Q’d) mobile substrate then reinstalled ultrasn0w 1.2.8.

    – I also installed evasi0n for untethered jailbreak for 6.1

    – restarted

    *still not getting any signal!*

  • Huginn

    what about for new bootroms on 5.13.04?

  • valentinik46

    damnn…it works dude..just uninstall the ultrasn0w fixer and all works πŸ˜€ thanks dude

  • layrathanak

    My IPhone 3GS 5.1.1 BB 06.15.00 when Unlock by ultrasn0w 1.2.8 why still searching Service? How can fix it?

  • Fabio Castanha

    hi i have a IPhone 3GS with iOS 6.1 jailbroken by evasion but i have bb 05.16.08 and i have no signal on the phone any help please?

  • sasuke

    this doesnt work for me im using iphone 3gs bb 6.15..ios 6.1 its steel searching and no service…some one help me

  • Mohammed Ghouse

    sorry no idea about that

  • Claystone

    Thank you, sir. This did fix the problem I faced. I would strongly suggest adding the “remove fixers” step to the main guide, as I fear not everyone is going to be an avid of a comment reader. Cheers.

  • uzair

    i am facing issue πŸ™ my baseband is 06:15:00 and i am using 4.1.. its not upgrading to any other version and also its not getting service is showing no signal πŸ™ please helpppp

  • GAbo

    thx man!!! i try every thing!! but this works!! =)

  • PinkBlue

    Kudos -.~ after more than 20 hours of my free time searching for a solution!!!! this really work -.~

  • LWTBP

    Thanks a ton. This solution worked after restarting my iPhone 3GS running 6.1.2 on a baseband 05.13.04. SIM works fine!

  • Seymour

    dude you are the best!!!

    finally i can get back the signal (and recognize the sim) for my 3gs, ios 6.1.2 bb 5.13.04, just unnistalling the damn ultrasn0w fix and follow your intructions…

    Thanks a lot!! πŸ˜€

    Country: Chile
    Operator: Entel

  • zakarimania

    Thanks man u did my day Allah yhefdek it wooooooooorks for all operators in Morocco

  • MONIKA

    THANKS!!!! FINALY SOMETHING THAT WORKING FOR ME!! YOU ARE MY HERO! THANKS SO MUCH!!!

  • getmaxres

    YES!! — uninstall the ultrasn0w fixer and you are good to go!!!

  • ady

    you are a beauty love you saved my asss

  • Krish

    It did the trick dude. Thank you soo much. Just a tip for those who still are stuck on no service.

    Just unistall the fixers before performing these steps and remove the source as well.

    Thanks again. You Rock!

  • Aman

    it still shows no service after doing all steps helpp

  • Dave Labss Ü

    how can i install cydia? I dont have cydian on my iphone 3gs.

  • Kamil Byshevsky

    MAN I was looking everywhere to fix no service, EVERYWHERE. I’ve read every single forum and post, watched (mostly faked movies) and you are the one that’ve bringed the solution. Thank you!

  • yoni

    you are the best you made my day thanks very much!!

  • Andyth87

    it worked for me. πŸ˜€
    make sure you have now sim card in though the process. Thanks Very Much!!!

  • NONE

    You need to wait until the new release of ultrasn0w

  • Malak Maher

    thanks it worked for me to

  • Mango

    THANK YOU VERY VERY VERY MUCH!!!!!!!! I LOVE YOU GUYS!!!!!!!!!!!!

  • tedy

    May ALLAH bless U guys.

  • tedy

    May ALLAH bless U guys. May Ur brain be full of knowledge. I spent days to unlock and downgrading. Today i make it. i will give this 3gs 32gb to my brother. Thanks

  • ferbus

    THANK YOU SO MUCH GUYS!!

  • Kalico

    Oh Hell Yeah!! Thanks A Million!!

  • manu

    Gr8 man ..thank u so much.

  • Hukgwai

    Doesn’t seem to be working for me and I followed through the whole thing. I reinstalled mobile substrate and ultrasn0w and I still get searching and reboots randomly. I am on 6.1.3 with baseband 05.13.04 16gb 3GS. Any ideas what I am doing wrong here? Should I also try the repo(dot)binger(dot)com thing too?

  • madphone

    finally!!!

    ok i’m new to jailbreaking and got mine working just fine after reading tons of guides… sadly i’m only running iOS 4.1 it’s the only one with SHSH blobs that i managed to get. my iphone by the ways is a 3gs with new BR and with BB 6.15.0

    what i did was:

    1.installed ultrasnow.1.2.7 deb+Mobile Substrate via offline/PC method. after installing these files on the iphone you will still get NO SIGNAL status after following the guide that you’ll have to power on/off your device 2 times. don’t try to update these files(well for my case anyway because i tried updating these files and failed)

    2.reflash BB(mine is 6.15) using the latest version of redsn0w 9.15.b3. you’re lucky enough if you got this at 1st try coz it took me 3 times( 5 times like the guy on the forum that i’ve read) before redsn0w completely load it’s files on the phone. and you’ll wait for a few minutes while the pineapple guy is flashing the device.

    after reboot i got a signal in an instant. some forumers experienced that on/off signal but not me. i don’t want to update ultrasnow and mobsub for now. i hope this info helps.

  • neil delorey

    do i need to have it on baseband 6.15

  • sang

    i update my iphone 3gs 4.2.1 to 5.1.1 and BB is 05.15.04.new version is best for me but problem is searching… error most of the time and another issue is its not boot onlywith apple logo but also huge text scrolling.how could i solve it.plz somebody help me.

  • mickeymo12

    thanx alot! worked good!

  • jhun

    will this work for I phone4 4.2.1 bb 03.10.10?

  • iori

    WTF!!!!! after several days of searching this works!!! i love you guys!!!! thnka you what i did i remove ultrasnow fixer then followed the steps then bam signal showed up damn great work guys thank you so much!!

  • MazaHACKa

    oh my god, i can’t beleve it, WOORKS, I LOVE YOU DUDE!)))

  • MrRick

    Worked! But note in Cydia “Mobile Substrate” has been renamed to “Cydia Substrate.” Thanks a lot.

  • yet88

    Works like a charm!
    Thank you very much!

  • leart

    this article was wrote in 2012 πŸ™‚